<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=47854&amp;fmt=gif">

Het IMAGINE event 2019: geen plaatsen meer beschikbaar! 

Als pensioenfondsprofessional dragen we grote verantwoordelijkheid en nemen we komend jaar beslissingen met grote maatschappelijke impact. Ons brein is daarbij onze belangrijkste kracht. Maar daar schuilt ook onze Enemy Within: onze eigen vervormde kijk op de realiteit en onszelf. Groepsdynamiek kan het probleem versterken, maar is ook de oplossing. 

Neem betere beslissingen door de juiste groepsdynamiek

Om robuuste beslissingen te nemen, dienen we te begrijpen hoe ons brein werkt, hoe die ons soms misleidt en moeten we meer begrijpen van groepsprocessen. Hoe we onbewust beïnvloed worden door anderen. Durf jij jezelf en de groep een spiegel voor te houden en te onderzoeken hoe je jouw belangrijke beslissingen echt kunt verbeteren?

Kom 3 april en neem betere beslissingen 

Tijdens het congres gaan we op dieper in op deze spannende materie. Daarvoor hebben we internationale topsprekers uitgenodigd, met inspirerende visies en een schat aan ervaring.

Programma | 3 april 2019

12.30 - 13.30 – Ontvangst, registratie en lunch

13.30 – 13.45 – Opening 

13.45 – 15.00 – Margaret Heffernan, management-expert over groepsdynamiek

15.00 – 15.15 – Interactief intermezzo

15.15 - 15.30 - Ray Dalio, oprichter Bridgewater over ideeën-meritocratie in gesprek met Theo Kocken (vooraf opgenomen interview)

15.30 - 16.00 - Pauze

16.00 – 17.15 – Mariano Sigman, neurowetenschapper over de werking van het brein bij besluitvorming

17.15 – 17.30 – Conclusies en afsluiting

17.30 – 20.00 – Borrel met walking dinner

Het IMAGINE event 2019 zit helaas vol...

Ben jij pensioenprofessional en betrokken bij grote beslissingen? En wil je op de wachtlijst van het IMAGINE event 2019? Vul dan het formulier in. We houden je op de hoogte. 

Sprekers

Margaret_Heffernan_zw

Margaret Heffernan

Groepsdynamiek

Management-expert Margaret Heffernan is ondernemer, schrijver en CEO van verschillende bedrijven. Ze heeft al vele topmanagers geleerd hoe je binnen een organisatie succesvolle beslissingen neemt. In haar veelverkochte boeken bestudeert ze onder andere de verbanden tussen menselijk gedrag en zakelijk succes. Haar TED-talk Dare to Disagree is meer dan 3,5 miljoen keer bekeken en gaat over het belang van tegenspraak en discussie bij groepsbeslissingen. In haar boek Willfull Blindness en in haar nieuwste TED-talk laat ze zien hoe we in groepen bewust de feiten niet zien, om onzekerheid tegen te gaan.

Ray_Dalio

Ray Dalio

Ideeën-meritocratie (vooraf opgenomen video-interview)

Investeerder en filantroop Ray Dalio is oprichter van Bridgewater, de beheerder van het grootste hedgefundvermogen ter wereld. In zijn boek Principles legde hij zijn visie vast op het beheren van investeringen, het besturen van bedrijven en het bereiken van persoonlijk geluk. Aan de basis van zijn aanpak van de 'ideeën-meritocratie' liggen het continu twijfelen aan je eigen gelijk en het jezelf omringen met andersdenkenden.

Mariano_Sigman_zw

Mariano Sigman

De werking van het brein bij besluitvorming

Mariano Sigman is een vooraanstaand internationaal neurowetenschapper op het gebied van besluitvorming. In zijn bestseller The Secret Life of the Mind bestudeert hij de werking van onze hersenen met behulp van biologie, natuurkunde, wiskunde, psychologie, antropologie, taalkunde, filosofie en geneeskunde. Maar ook via gastronomie, magie, muziek, literatuur en kunst. Zijn TED-talks zijn miljoenen keren bekeken. Eén van zijn bekendste talks heet How can groups make good decisions?

Locatie en route

Een uniek event verdient een unieke accommodatie. Het IMAGINE event 2019 vindt plaats op het ss Rotterdam.

ss ROTTERDAM
3e Katendrechtsehoofd 25
3072 AM ROTTERDAM

Met de auto

Navigatie-adres: Maashavenkade. Deze gaat over in 3e Katendrechtsehoofd, de aanlegplaats van het ss Rotterdam. Bij het schip vind je een groot parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen. Je ontvangt een uitrijkaart bij onze registratiebalie.

Bekijk de routebeschrijving ss Rotterdam

Met het openbaar vervoer

Neem op Rotterdam CS de metrolijn D of E richting Slinge of De Akkers. Stap uit bij halte Rijnhaven. Er zijn verder drie routes mogelijk:

  1. Neem vanaf de taxistandplaats bij het metrostation Rijnhaven een shuttlebus naar het schip. Vanaf 12:15 tot 13:45 vertrekt de shuttlebus iedere 15 minuten.
  2. Neem onder het metrostation bus 77 richting ss Rotterdam, uitstappen bij halte ss Rotterdam. 
  3. Je kunt vanaf de metro ook te voet (15-20 minuten). Loop vanaf halte Rijnhaven richting Maashaven (in de richting van de metro meelopen) en sla op de Maashaven N.Z. rechtsaf. Wandel langs de Maashavenkade, aan het eind zie je het schip.

Tussen 17:30 en 20:15 brengt een shuttlebus jou desgewenst naar het metrostation Rijnhaven.